MDDSZ Varnost v gradbeništvu

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Domov arrow Tla, stene, stropi

Tla, stene, stropi Natisni

Tla, stene, stropi in strehe prostorov

Tla v delovnih prostorih ne smejo imeti nevarnih izboklin, lukenj ali nagibov; biti morajo trdna, stabilna in ne spolzka.

Prozorne ali prosojne stene, zlasti pregrade, ki so v celoti iz stekla, v prostorih, v bližini delovišč ali prometnih poti, morajo biti jasno označene in narejene iz varnih materialov ali pa morajo biti v takih prostorih ali ob prometnih poteh zaščitene tako, da se delavci ne morejo poškodovati, če bi se razbile.

gradbeniki-tla-stropi.jpg

Stenska in strešna ali stropna okna

Okna morajo biti takšna, da jih delavci lahko odpirajo, zapirajo, uravnavajo ali zaklepajo na varen način. Kadar so odprta, ne smejo biti v takih položajih, ki bi predstavljali nevarnost za delavce.
Stenska ali stropna okna morajo biti načrtovana skupaj z opremo ali biti drugače opremljena z napravami, ki omogočajo čiščenje brez nevarnosti za delavce, ki opravljajo to delo, kakor tudi za delavce, ki se tam nahajajo.

 

Dobrodošli

Namen spletne strani je tako delodajalcem kot delavcem, ki delajo na področju gradbeništva, približati eno najpomembnejših orodij zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu, in sicer ocenjevanje tveganja.

 

Ocena tveganja

Predstavitev postopka za enostavno ocenjevanje tveganja za varnost in zdravje pri delu na gradbišču.

 

Dobro je vedeti

Najpogostejše nevarnosti in tveganja pri delu na gradbiščih.